Familia Fidei

Welkom bij de familie van het geloof.

Vanaf 17 december 2016 staat het kerstdrieluik "Klein Bethlem"  met de steen van de geboorteplaats van Jezus in de parochiekerk te Moergestel. Hier kunt u Hem zo uw hulde  komen brengen zoals de herders en wijzen dat deden.

De opvolgende jaren zal de steen resp. te zien zijn in Laren (NH.) Diest (België) Aken (Duitsland, 2019-2020) 2020-2021 Tienray.

KLEIN BETHLEHEM: waarom is dit zo bijzonder? Het is een uniek werk in de kunst en in reliëf, met het unieke thema van de aanbidding van de herders, het is voor en door u mogelijk gemaakt, met uw naam erop!

SPECIAAL AANDEEL IN KLEIN BETHLEHEM:

Met ster en steen uit Bethlehem zelf

Uniek nieuw Kerst-Drieluik!

(350 x 150 cm)

Middenpaneel voor

Kerststal Sint Jans Kathedraal

’s-Hertogenbosch

ca. 100.000 bezoekers

Vanaf 29 november 2015 tot 7 februari 2016

* Nog 3 volle maanden werk…

* Geschilderd door iconograaf Geert Hüsstege, schilder van de Pausicoon

* Uw aandeel vanaf € 20,- maakt dit mede mogelijk!

* Uw naam en zegenbede aangebracht op drieluik

SPECIAAL AANDEEL IN KLEIN BETHLEHEM:

What about Chrismass?

Een wereld hard en kil als ijs, kon het maar altijd Kerst zijn. Het kerstgevoel duurt maar even, even warmte in de winter?

De Kerst van het verleden

Bewaart u mooie herinneringen aan Kerstmis? Met kaarsen, lichtjes en lekkers bij elkaar. Op je knietjes bij het kribje en het schikken van de beeldjes? Momenten van vertedering bij de armoede van de stal. Kon ik maar bij dat stalletje in Bethlehem blijven.

Kerstdrieluik

Hoeveel mensen zullen dit bij het Kerstdrieluik ervaren? Alleen al zo’n 100000 deze Kerst in de sint Jan in Den Bosch. Met het Kerstdrieluik komt dat moment weer blijvend tot leven, ook na de sint Jan zelfs in Hartje zomer. Door de steen is hier een stukje Bethlehem. Door het karakter en de bijzondere gewijde aard van de iconen is er de waarachtige verbinding met het Kerstmysterie, hier en nu! Kunt u de intrede van de Verlosser in ons bestaan gedenken. Zo is er een bedevaartsplaats ontstaan, een klein Bethlehem.

Als u Bethlehem met Kerst in uw Kerk wilt hebben, kunnen we dat verzorgen. We zorgen dat u en vele anderen heel het jaar door kunnen gaan naar dat bijzonder genademoment.