Familia Fidei

Welkom bij de familie van het geloof.

Iconenexpositie Christusmysteries Antonius Abt Den Haag


In de Ontmoetingsruimte van de kerk is van zaterdag 16 mei tot en met donderdag 28 mei de iconenexpositie Christusmysteries te zien. Deze expositie maakt de belangrijkste mysteries uit het leven van Christus zichtbaar. De hoogtepunten van het Evangelie worden uitgebeeld in iconen die getuigen van geloof, hoop en liefde voor God en de naaste. De iconen, van atelier Geert Hüsstege in Eindhoven, reizen tot het einde van het jaar langs parochies en kloosters.

De expositie bestaat uit geloofsiconen, waaronder de Icona Fidei, die door Paus Franciscus tijdens het ad limina-bezoek van de Nederlandse bisschoppen is gezegend, en iconen rond de werken van barmhartigheid.

Bezoekers van de expositie kunnen hun gedachten en ervaringen opschrijven in het gastenboek wat te zijner tijd met een drietal iconen aan paus Franciscus zal worden aangeboden. Kosten: vrijwillige bijdrage voor het Franciscusproject, bestemd voor de Voedselbank Scheveningen.

Lezing
De ‘schrijver’ van de iconen, Geert Hüsstege, verzorgt zaterdag 16 mei om 14.00 uur een lezing in de Ontmoetingsruimte van de kerk. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen.
In kader: Icona Mater Dei Gaudium van atelier Hüsstege

Paus: Heilig Jaar van Barmhartigheid

Paus Franciscus heeft nu ook officieel een jaar van barmhartigheid aangekondigd: van 8 december 2015 t/m 16 november 2016. Speciaal voor dit jaar werken we aan de grote icoon van Gods barmhartige liefde rondom 17 thema's uit het leven van onze Heer Jezus. Reis met ons èn met Jezus mee, Hij leeft!

Met deze icoon gaan we naar Paus Franciscus. We vragen de zegen over de icoon en over de zorgen en intenties van allen die  door een financiële bijdrage de totstandkoming mogelijk maken. Het schilderen van deze icoon duurt meer dan vijf maanden. Voor uw bijdrage zie de gegevens onderaan de website.

Ecologisch BZC

Hier komt een artikel over het ecologisch BZC

.

Title one

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus.

Title two

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus.